Tuesday, March 11, 2014

Vinterferietid

Vinterferie, ja. Det er jo i bunn og grunn en mamma med delvis permisjon og delvis avspasering, et par vurderingsbunker og tre barn. En pappa som jobber litt ekstra fordi det er ekstra mye på jobb denne uka, regnvær og hverdagslykke.

Vi kom oss faktisk ut nesten hver dag. Den litt i overkant hektiske geocachutflukten vi hadde på mandag, kan du lese om her.

Tirsdag ble det rett og slett innedag for å komme oss. Farfar var på gjennomreise og skulle overnatte, et godt incentiv for litt ryddesjau. Dessuten hadde jeg sett meg lei på eldstetrolls sokkeforbruk. Han går nemlig alltid barbeint, men skitner allikevel ut minst 3 sokkepar hver dag. Her var det behov for litt "sokkebretteopplæring". Det kan jo få hvem som helst til å ville spare litt på sokkebruken. Vi fikk faktisk has på to stk barnerom og et lekerom - gutta rydda og støvsugde og mamma prøvde intenst å overse hybelkaninene som fremdeles lå på gulvet etter endt arbeid. Sokkene fikk også en runde, og gutta klarte 24 par. ikke ille for en første gang!


Det blir på en måte ganske reint.
sokkeleik!



Onsdag talte vi tur 10/50. En milepæl - og i uke 10 viser det jo at vi er i rute. Nå skal det sies at trollemor har et skjult mål om å telle godt over målet, men vi får se. 50 turer er langt bedre enn i fjor (da hadde vi et skammelig innesittende år), så når vi det, skal vi feire uansett! Den tiende turen gikk til Jegersberg, et flott friluftsområde i Kristiansand. Her hadde vi sett oss ut en cache som vi veldig gjerne ville finne. Hit tok vi med oss en vennefamilie som også var "pappaløse", "pølser i slips" og god turinnstilling. Før vi resite hjem, tok vi en bonustur til "trollskogen" på Justneshalvøya. Veldig festlige figurer og veldig populært hos gutta. Mammaene hadde nok sett for seg noe litt anderledes, og ble kanskje litt skuffa ...



Torsdag og lørdag ble begge dyreparkdager, og vi talte begge som en tur tilsammen. For oss gjelder Dyreparken i aller høyeste grad som tur. Her har kidsa vokst opp og de kjenner hver krok. Vi bruker sjelden parken som "fornøyelsespark" annet enn når vi har med oss "turister". Det hender nok at det blir en tur i enten bob-banen eller bilene, men ellers går vi rundt i parken, vanligvis ganske langt, ser på dyr, stopper på lekeplasser, går jungelløype etc. Turene denne uka ble ganske korte, og ganske forskjellige. Torsdag var det ganske så kaldt og surt, og det ble mest umotivert "trasking" og et ganske pinlig sammenbrudd ved bilbanen før vi endte opp med å spidde pølser ved bålplassen i nordisk villmark. Lørdag var vi tidlig ute for å rekke mest mulig før trollfar måtte hjem og se 5 mila i kollen:-) Herlig med formiddagstimer i parken, i nye joggesko og tynne jakker! Mellomtroll bare MÅTTE hoppe. Hele tiden. Inne og ute. Litt som å fylle en unge med helium, tenker jeg!

Søndag var været fremdeles vårlig og fint, og to mammaer, fire gutter og en sovende trollprinsesse i ergobaby brukte dagen på vakre Odderøya. Et fantastisk sted som jeg absolutt vil anbefale alle å oppsøke om man legger ferien om Kristiansand. Denne vakre øya som praktisk talt ligger midt i sentrum, kan by på utrolig mye: mystisk skog med tjern (fulle av salamandere) og knauser, flotte badeplasser (for en annen årstid), ville svaberg ut mot havet. Spekket med historie er dette et unikt stad for barn. En gammel kolerakirkegård, kanonstillinger, bygninger og ruiner etter tiden som militærbase er ting man finner på en vandretur på øya. Er du ekstra lur (som oss), og tar turen en søndag, selges det deilige vaffler i kafeen i den gamle vaktmannsboligen.

Vi utforsker... noe. En bunkers av et slag. Litt klaustrofobisk og veldig gøy!



No comments:

Post a Comment