Thursday, January 1, 2015

"Kulpane" på Brokke


Vi er vintermennesker og snømennesker og av og til skimennesker (men innimellom bare raggsokker og kakao i sofaen-mennesker). Allikevel er det så mye vi elsker med sommeren! En favoritt som vi har mimret om i uværet i dag, er badekulpane på Brokke.



Elva Faråni renner gjennom hyttegrenda på Brokke i Setesdal. Strekket fra Brokke og ned mot Otra, er vårt favoritt-badeland. Elva er oppdemmet, og renner som en bred sildrebekk om sommeren (her bader du forøvrig på eget ansvar-elva er vill om den slippes). Elveleiet er i flere kilometer bare nydelige svaberg med små og store jettegryter. Her kan man rusje, svømme, hoppe eller bare lauge seg i en grunn kulp. Dette er billig morro for de minste og jaggu er det festlig for mor og far også!!! 


Planlegger du en tur gjennom Setesdalen neste sommer? Svipp oppom Brokke, kulpene er kun 2-3km fra RV9 Setesdalsveien!

Hvor: langs Suleskardveien mellom Brokke hyttegrend og RV9. Det finnes et par parkeringsplasser på venstre side mot elva om du kjører oppover mot Brokke. 

Nyttig å vite: gammelt badetøy er lurt-man rusjer fort hull! Svabergene er ikke spesielt glatte, men sokker eller badesko (som sitter godt fast) kan være lurt på de minste. Om du venter til litt utpå dagen en solskinnsdag er vannet og svabergene deilige og varme!!






No comments:

Post a Comment