Wednesday, February 25, 2015

Trylledrikk og sukkerspinn





For en stund siden såg eldstemann en episode av villmarksbarna hvor de lager snø-slush. Han ble nokså oppgitt ("vet de ikke at vi ikke skal spise snø"), nysgjerrig ("smaaaaker det slush?") og litt håpefull ("tenk om..."). Deretter ble han veldig forundret når trollmor kunne fortelle at det lagde vi gjerne på hytteturer da jeg var yngre. Lykken ble fullstendig da jeg la til at vi gjerne kunne lage det. Når det kom nysnø.

Lenge har det vært litt gammel, råtten snø på hytta. Vi kunne nok gravd oss ned til et egnet slush-lag, men jeg tenker at en god regel for ungene å forholde seg til er at vi spiser ikke gammel snø. Firkantet og enkelt. I går kveld kom vi opp til et nysnødd Brokke. "Kan vi lage slush NÅ da?" kom det fra baksetet. Vi drøyde det til etter frokost i dag.

Oppskriften er enkel:

1) Ta en grundig prat rundt emnet "don't eat yellow snow".
2) Fyll en egnet bolle med snø. Hell over saft eller juice etter ønske. Ekte snøslush lages med bestemorsaft, men den forsvant fra butikkene rundt år 2000. Bruk gjerne saft blandet med litt vann- da sprer fargen seg lettere.
3) Rør godt.
4) Spis fra kopp eller rett fra bollen og lek at det er hva du vil- gutta her mente det var en trylledrikk og rørte godt og lenge i gryta. På magisk vis ble det sukkerspinn etter en stund, og de var sukkespinnselgere på sirkus. 

Enjoy!




No comments:

Post a Comment