Wednesday, March 26, 2014

Tid for en snack?

Smoothies er supermat, og her i huset går det unna som melkesjokolade en sen onsdagskveld. Denne udefinerte drikken, som egentlig bare er "frukt eller bær og kanskje litt grønnsaker og evt noe meieriprodukt i en blender" er nemlig fantastisk på alle sett og vis. Spesielt i et småbarnshjem!

Vi lager smoothies minst 3 ganger i uka, og i dag var en slik dag. Jeg hadde en hel del grunner til at det var en god ide. På benken hadde jeg både fregnete bananer (disse er forresten supre å fryse - da kan de brukes i smoothies en annen dag) og appelsiner med stivt skall. Disse var både søte og friske, men lite fristende å gnafse i seg som de var. I tillegg har vi reist så mye i det siste, og da har eldstemann litt vanskelig for å få i seg nok fett. Det har han forsåvidt alltid, men hjemme er det litt lettere å lure det inn i kosten. Smoothies er en slik "lure inn skumle råvarer"-drikk, og jeg putter gjerne oppi litt kokosolje. Man kan selvsagt ha i både egg, bladgrønt eller annet man føler barna burde ha i seg men som det ikke er så lett å få opp entusiasmen for. Sist men ikke minst; vi var tom for smoothiesposer i fryseren. Heldigvis er dette er 5-minutters kjøkkenprosjekt, og genererer i tillegg minimalt med oppvask. Jeg har sagt det før, og sier det igjen; smoothies er supert!

Dagens dose ble laget av følgende slumpoppskrift:

1 pose skogsbærblanding
en liten rest frosne jordbær
2 appelsiner
3bananer
1/2 boks yoghurt naturell
2 dl appelsinjuice
1ss extra virgin kokosolje
en skvett aloeverajuice

Dette ble nok til 2 store "vi gjør mattelekser og koser oss"-glass og 8 porsjonsposer. Disse har vi i fryseren, og putter frossne i matbokser på morgenen. Da er de fremdeles iskalde, men drikkbare innen lunch. Veldig populært!


Har du noen gode tips til sunne mellommåltid som ikke krever all verdens kokkelering?

No comments:

Post a Comment