Monday, April 21, 2014

Nye mål!

Inspirert av turbloggen utetid driver vi i år med turtelling. Utetid har et mål om 100 turer i 2014. Med et stillesittende, kvalm og gravid 2013 bak oss, ville vi ikke begynne med et altfor hårete mål. Vi la oss på 50 turer. En tur i uka i snitt. Nesten, i alle fall.

For oss er tur når minimum 3/5 familiemedlemmer er med (og det bør være begge de to eldste barna), og gir altså åpning for at en voksen og evt minstetrollet er aktivisert på annet hold. Aller helst skal selvsagt hele familien på tur! Hvor lang turen er for at den skal telle, avhenger av dagsformen. Føles det som en tur, er det en tur, rett og slett!

Turer med barn skal være kjekke og spennende og føles som kvalitetstid. Vi prøver å sette oss oppnåelige mål, variere mellom ulike leker og aktiviteter underveis, gå på turer med et formål som feks geocaching eller lage middag i det fri. Friluftsliv skal ikke være noe man må og som øker burdebyrden, heller tvert i mot. Vi prøver å la det være en pause i alt stress og mas vi møter resten av dagen. Nå skal det ikke dyttes under en krakk at ofte er idyllen mange mil unna, pulsen høy og dørstokkmila nesten uoverkommelig!

4 mnd inn i turtellingen, har familien opplevd, -og overlevd, 23 turer. Nesten halvveis til målet! Vi kjenner nå at vi vil oppgradere. Gi oss selv en utfordring vi må jobbe litt for å klare. Vi er ikke så tøffe som utetid, men vi skal klare 75 turer. I 2014. Tilsammen altså! Da har vi 52 til målet er nådd. Det må jo gå, det. Midt oppi hyttebygging, fotballtrening, klesvask og to voksne i (snart) full jobb. 

Det er ikke for sent å sette seg mål for året. Bli gjerne med og tell turer du også! 

Her er noen glimt fra turene våre så langt:






No comments:

Post a Comment